A luxusórák tini zsenije

2012.01.11. 09:13

Mooren 1 Mooren New Vintage Watches: By A Teenager

Mutatós darab. Egyszerű, lendületes, letisztult.  Minőségi.

Vadiúj márka - ez a Mooren. Jobb lesz, ha megjegyezzük a nevet, mert még biztosan fogunk róla hallani.  Egy 19 éves holland fiatalember, Mick Mooren a cégalapító-tulajdonos.

A történet úgy kezdődött, ahogy általában a zseniknél szokott: már apró gyermekkorában ... mást sem csinált, csak órákat belezett. Mint mindannyian annak idején. Csakhogy ő nemcsak szétszedni tudta a szerkezeteket, hanem megtanulta összerakni is. Mick egyszer elakadt egy régi El Primero restaurálásában, sehol nem talált hozzá megfelelő alkatrészt. Addig nyomozott, amíg a Zenith óragyártól szerzett néhány feleslegessé vált darabot - hadd játsszon a gyerek. ..

Innen már csak egy ugrás volt, hogy a fiúban, aki  az évek alatt az órák minden csínját-bínját kiismerte,  megszülessen az alkotás vágya. És vele az új márka, a Mooren. Az első modell, a New Vintage - egyszerre modern és retro. Nem markol túl nagyot, de nem is "olcsó". Van fehérben és fekete számlappal.  Nem állítható, hogy azonnali veszélyt jelent a nagy luxusóra márkák piacára, de - lapozzunk vissza a poszt elejére - a márka, a modell és ez a két óra egy 19 éves cégalapító műve...

Mooren 2 Mooren New Vintage Watches: By A Teenager

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr653534017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suo tempore 2012.01.12. 21:25:31

szépek, különösen a fekete számlapos, a fehéren kicsit sok a sárga mutató

én nagyon idegenkedem az arany, a kövekkel kirakott vagy bármi módon túlzsúfolt daraboktól, de az ilyen egyszerű matt acél háztól elgyengülök :)

toronyora lánccal 2012.01.12. 21:33:47

@suo tempore: egyetértek :)
(tervbe van véve egy-két poszt a túlzsúfolt, csupa-arany-és-gyémánt darabokról. kiveséznék egy pár... hogy is mondjam ... különös modellt :)

vasdinney 2012.02.04. 22:26:15

Laikusként kérdezem, h oda szokták vésni mindig az országot? Én a swiss madeet láttam. Vagy csak a polgárpukkasztás miatt van ott a "dutch made"? (vagy nagy hazafi a gyerek :-))
süti beállítások módosítása