Patek a sztár

2010.06.20. 17:05

  Minden idők legeredményesebb árverése a Christie'snél

 

 

Hétmillióban reménykedtek, több mint tíz millió dollárt hozott a konyhára a Christie’s aukciósház múlt heti nagy óraárverése – ez minden idők legnagyobb bevétele egyetlen árverésen. Döngeti is a mellét rendesen a Christie’s óra részlegének vezetője. Az utóbbi időben nagyon jól megy az üzlet: a szezon minden egyes árverésén – Genfben, Dubajban, Hongkongban és most, Nerw York-ban is – szépen emelkedett a bevétel. Az összesített féléves eredmény ugyancsak rekordot dönt: az úgynevezett tavaszi szezont több mint 46 millió dolláros (óra)forgalommal zárta a Ház. És még mi lehet itt ősszel! – lelkesedett a szaklapokban Sam Hines, a cég illetékese.

De nézzük a konkrétumokat, a New York-i aukció dobogósait. Senki ne számítson nagy meglepetésre: az élen két Patek Philippe áll. A legdrágábban egy kivételesen ritka, percütős, öröknaptáras tourbillon Patek Philippe kelt el 602,500 dollárért. Egy ázsiai magánember szeretett belea fekete számlapjába. A második helyezett szintén Patek. 434,500-ért ütötték le, új gazdája egy amerikai licitáló. A harmadik befutó egy Audemars Piguet: 350,500-ért vitték el, tulajdonosa ismeretlen.....

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr862095921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása