Az Only Watch 2011 jótékonysági aukció (ld. egy csomó korábbi poszt) vagányabb példányai közé tartozik a Romain Jerome Rock the Rock DNA. Homokkőből csiszolták a számlapjait. A kő persze, hogy az Only Watch árverések helyszínéről, Monacóból származik, a Rock of Monaco egyik sziklaszirtjéből.

 

 

 

Az ötlet és a takaros külső mellett kéretik felfigyelni a 9 óránál látható különös másodpercmutatóra is, arra a kicsi, szintén homokkőből csiszolt korongra, amely a nagy számlapon forog. Valahányszor a kis korong a 0-ra, 15-re, 30-ra vagy 45-re mozdul, egy vonalba kerül a számlapon egymást keresztező függőleges illetve vízszintes piros vonal egyikével. Ezeken Monaco pontos elhelyezkedése látható a földrajzi koordináta rendszerben, vagyis leolvasható a hosszúsági és szélességi fok.

Hozzáértők arra számítanak, hogy ez a különleges darab (egyetlen példány!) nem keveset hoz majd a jótékonysági kasszára.

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr23025067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása