Néhányszor körbekóstolgattam már ezt az órát, de mindig oda jutottam, áh, annyira kínai, nekem nem is tetszhet.  És nem is.  De egyrészt épp a sárkány évében járunk (hatvanévente egyszer), - ami köztudottan a kihívások kora -, másrészt elképesztő ötlet és fantasztikus kézművesmunka van benne. Ez a művészi luxusórákat készítő svájci Jaquet Droz Petit Heure Minute Relief Dragon-ja.  Amit a számlapon látunk, az természetesen a kínai horoszkóp állata, a sárkány színaranyból, a gyöngy meg, amit fog, az uralkodó hatalmának és bölcsességének szimbóluma... egyszóval egy egész mitológia bontakozik ki a szemlélő előtt a ritka fekete gyöngyház alapon.  És mögötte is. A hátlapon ez látható.



Sajnos, mindössze 88 kínai részesülhet abban a szerencsében, hogy a csuklóján viselheti ezt a zodiákus műalkotást - összesen ennyi készül belőle.

Éles kanyar - hatalmas stílusváltás következik.  A pályán még mindig a Jaquet Droz, de már nyugati ízlésre szabva.
jaquet-droz-eclipse-onyx

Az Eclipse Onyx Watch nem túl komplikált. Első pillantásra világos, hogy a kis korong alul a telő vagy fogyó állapotnak megfeleően takar ki egy kis karéjt a Holdból, a finoman kigyózó legkisebb mutató pedig a dátumot mutatja. Minden magáért beszél,  és  elengáns. Inkább ELEGÁNS.

Nem tudni mennyi készült belőle, de bármennyi legyen is, kevés.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr494353684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása