Az itt látható két óra közül az egyik hamis. Ember legyen a talpán, aki így, a fotóról megmondja, melyik. Márpedig a fenti két, hatvanas évekbeli Jaeger Le-Coultre Polaris egyikéért az ebayen a napokban vad licitálás folyt, bár az induló ár sem volt kevés: ötezer dollár. Tény, hogy ez a modell minden idők egyik legkeresettebb klasszikus luxusóra modellje, a gyűjtők gondolkodás nélkül akár húszezer dollárt is megadnak érte. A valódiért. Csakhogy most egy ügyes kezű ismeretlennek sikerült egy (majdnem) tökéletes hamisítványt előállítania.  Szakértő szemek azonban felfedezték az eltéréseket, és a figyelmeztetést kitették a netre.

Szenzációs leleplezésre vagy egyetlen, bizonyíték erejű jelre ne számítson senki. A lényeg, hogy a rajongónak, ha nem akarja, hogy átvágják, rajongása tárgyát a legapróbb részleteiig ismernie kell. Mert még a legjobb hamisító (és esetünkben arról van szó) is elkerülhetetlenül követ el pici hibákat, figyelmetlenségeket. Vannak olyan leheletnyi eltérések, amelyek valójában csak a többi figyelmeztető jellel együtt árulják el, hogy a dolog „nem az igazi”. Esetünkben például a hamisítvány patinája csak egy árnyalatnyit sötétebb, mint kéne. A tok csak egy kicsivel kopottabb, mint azt a kora indokolná...a Jaeger Le-Coultre feliratnak is világosabb színűnek kéne lennie... a számlap belső arányai sem stimmelnek igazán,... a hátoldalon a lyukak kicsit nagyok... Ezer apró jel, amiből a szakértő szemnek egyértelművé válhat, hogy az óra nem más, mint ügyes hamisítvány.

Tessék rászánni egy kis időt, és végigbogarászni.

 

(Ui.: Az óra elkelt, több mint 8813 dollárért vitte el egy „szerencsés” licitáló.... Tanulság: akinek nincs kidobni való nyolc-kilencezre, az vagy sebesen húzzon bele a tanulásba, vagy vásároljon boltban.)

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr113259850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr poljakov 2011.09.28. 20:28:11

Meg is érdemli. Ezen nagyon durván látszik, hogy nem igazi. Az eredetire egyszerűen nem találsz más szót, mint "kecses". Harmonikus, rendben van az egséz, még a nem szakértő szemnek is. Sztem.
süti beállítások módosítása