A Seiko Astron volt a világ első kvarc órája (1969).  Az utóda, a Seiko Astron GPS Solar a világ első analóg karórája, amely kommunikálni tud  a műholdakkal (2012).  Nem is értem, miért mindig csak a svájci luxuórákat nyúzom!



A dolog úgy működik, hogy a gazdi kilép a repülőből, és a csuklóján lévő karórán megnyom egy gombot. Innentől már a ketyere intézi tovább: a műholdak koordinátái alapján azonosítja a tartózkodási helyét, és ennek megfelelően a különböző adatokat szinkronizálva fél percen belül beállítja magát (az időt és a dátumot).

Így, ahogy a filmen látható: https://www.youtube.com/watch?v=LX7nziJKsmU

Az óra egyébként öröknaptáras, 100 méterig vízálló, teljes mértékben önellátó (napenergiával működik), átveszi a gyerekkel a matekot és leugrik a kutyával pisilni ...nem, sajnos, ez utóbbi kettőt nem teszi. További hátránya még a mérete: az átmérője 47 mm, a magassága több mint másfél centi. Vagyis egy törékeny női csuklónak esélye sincs... (ld. videó)

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr74328303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása