Egy csók és más semmi???

2012.02.26. 08:50

Klimt évforduló van (150), nagy biztonsággal számíthatunk tehát arra, hogy idén a szokásosnál is nagyobb mennyiségű (és alacsonyabb színvonalú) klimtkacatok - bögrék, konyhai kötények, szerencsétlen ölebeknek szánt fodros ruhácskák stb - lepik el a hétköznapokat.

The Worst of Klimt promo poster


Ha kiszörnyűlködtük magunkat, nézzünk egy "kacatot", amely méltóképpen emlékezik meg a népszerű ünnepeltről. A Jaeger-LeCoultre állt elő ezzel a páratlan szépségű asztali órával Klimt Csók című festménye nyomán.

Jaeger Le Coultre Atmos Marquetry The Kiss clock

Mivel a szónbanforgó művet annak idején (1904) Klimt 1200 aranyozott fa elemből készítette, ugyanezt a technikát követték a JLC szakemberei is - ki tudja, hány fajta fából (dió, körte, juhar, stb) rakták össze a Csókórát. Magát a szerkezetet belül persze, kristályüveg burkolat védi - jó okkal: a tokban egy kézzel készített, gyémántokkal díszített, gyöngyház számlapos JLC óra található. Összesen 10 darab létezik belőle. Az árát nem tudjuk, de megsaccolhatjuk: épp most bukkantam rá a chrono24 internetes luxusóra portálon egy hasonló asztali órára. Nagyjából 35 millió forintért kínálják. Aki nem hiszi, járjon utána. De gyorsan, mert nem kizárt, hogy nem lesz kint sokáig...

Jaeger-LeCoultre Atmos Marqueterie

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr854193164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása