Hogy  lesz rá pénz, az már biztos.  Rendületlenül folyik a licitálás:



Ez a Breitling Naval Centennial Limited Edition Airwolf  No. 1 - vagyis az 500 számozott példányból az egyes számú, amelyik megjárta már a világűrt is. A legutóbb májusban Mark Kelly karján az Endeavouron. A híres asztronautától veheti majd át a szerencsés új tulajdonos, akinek ez a mulatság nem kevés pénzébe fáj majd. Minimum  35.500 dollárjába (ha most venné meg), ami nagyjából nyolcmillió forint. És még nincs vége, a licitálás még egy hétig tart (február 29-ig), csak tegnap 1500 dollárral ment fel az óra ára. Nem kizárt, hogy inge-gatyája rámegy annak, aki beleszeret. (Egyébként itt lehet elverni a családi vagyont:
http://auctions.readysetauction.com/breitling/)

De lesz, ami kárpótolja majd az illetőt, akinek sikerül ekkora (még nem tudjuk mekkora) összeget egyetlen karórára elvernie. Egyrészt nem akármilyen darab gazdája lesz, másrészt kezet rázhat a neves amerikai űrhajóssal, és végül a legfontosabb - Jó Ügyet szolgál. A befolyó összegből ugyanis ösztödíjat alapítanak0 a National Flight Academy-n tanuló diákok számára.

És ha már Breitling, az égiek után hadd emlékezzünk meg a földiekről is (bocs, az eredeti átkötésért: heti Beitling híradó). Hamarosan piacon ugyanis a Bentley Continental GT V8, a maga szerény4.0 V8 motorjával. Ehhez pedig - ahogy az lenni szokott - jár a hozzávaló karóra, a Breitling Bentley GMT "V8.



Ennek mind a 250 példánya eladó lesz (hamarosan, a bázeli bemutató után). Tény, hogy a Bentley-hez is könnyebb hozzájutni, mint az űrrepülőgéphez - legalább kicsit közelebb kerültünk a rögvalóhoz.

Ha valakinek van néhány ráérős órája/napja, kibogarászhatja, mi mindent tud a Breitling Bentley... Ott van például, a különleges félperces kronográf: másodperc nyolcadrésznyi pontossággal méri az időt. A piros köríven megjejlölt városnevekről pedig a második időzóna olvasható le egyetlen szempillantással - a vörös nyílhegyű mutató állásának megfelelően. Az óra kicsit több mint tízezer dollár lesz (...Bentley nélkül).

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr334146755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása