RM056 FRONT1 Richard Mille RM 056 All Sapphire Crystal Watch
Nem, ilyenünk nem lesz soha egyikünknek sem. Nem csak az ára miatt (1.650.000 dollár vagyis rosszabb napokon majdnem negyvenmillió forint). Az anyaga és gyártási technológia miatt sem - ez az óra ugyanis zafírkristályból van. Legalábbis a tokja. Gyártási technológiáról persze nem is nagyon lehet beszélni, hiszen gyártás nincs: ez az egy óra van, készpasz. Talán lesz még pár, - gondolom, létezik az az összeg, amiért belevágnak - ha sikerül. A zafírkristályt ugyanis nem egyszerű megmunkálni - ez, itt állítólag jó 5000 munkaóra alatt jött össze. Az ötezredik óra körül valószínűleg már takaros méretű szilánk hegyeken verejtékezhetett a csiszoló mester. Pedig gyakorlatilag minden luxusóra üvege zafírkristályból van, csakhogy azok lapos korongok. Gyerekjáték csinálni! De megfaragni ezt a formát, éleket, peremeket, belefúrni a csavaroknak a lyukakat, ügyelni arra, hogy minden milliméterre passzoljon, szépen kidolgozott legyen, szimmetrikus, ne pattanjon le egy fikarcnyi se....  a lehetetlennel határos.
RM 056 3 Richard Mille RM 056 All Sapphire Crystal Watch

Viszont ha egyszer összejön egy tökéletes darab, az már olyan szilárd, mint a szikla. Nem kell attól tartani, hogy mosogatás közben itt-ott egy kicsi lepattog belőle. Egyébként a Richard Mille 056 Felipe Massa Sapphire Tourbillon Split Second Compatition Chronograph névre hallgat - barátainak egyszerűen csak RM 056. Nagyon hasonlít a Felipe Massa sorozat más darabjaira, de távoli a rokonság - ez egy továbbfejlesztett, könnyített változat.

RM 056 1 Richard Mille RM 056 All Sapphire Crystal Watch

Két szempontot mindenesetre megfontolásra ajánlanék, mielőtt valaki szerelembe esne vele. Egyrészt egy ilyen karórával a karján egy arab sejk is úgy nézne ki, mintha a céges karácsonyi buli tomboláján nyerte volna a műanyag kacatot.  Senkinek, de senkinek meg sem fog fordulni a fejében, hogy ez a kézműves kristálycsoda valójában nagyságrendekkel drágább, mintha tetőtől talpig gyémántokkal borított aranyóra lenne.  Másrészt: mi van, ha javítani kell...?

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr194171110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása