Egy kis 300 milliós apróság

2010.08.02. 10:52

Méghogy drága!

 

(2. rész – ....és biztos lesz meg több is...)

 

 

Minden idők legdrágább Vacheron Constantin luxusórája a svájci cég 250. évfordulójára készült 2005-ben, a neve "Tour de l'Ile" volt, és azon melegében elkelt egy genfi aukción - 1,2 millió eurós leütési áron. Azaz több mint 300 millió forintért. Szép pénz.

Mi most tehát kénytelenek vagyunk tudomásul venni a szomorú tényt, hogy a szenzációs "Tour de l'Ile"-t elkapkodták, a továbbiakban be kell érnünk  haloványabb darabokkal. A Vacheron Constantin-ből Budapesten is megrendelhető például a Lady Kalla. A gyémántokkal ékesített típus átszámítva 195 millió forintba kerül – ha valaki besétál egy luxusóra üzletbe, és a katalógusból megrendeli. De ha mondjuk, a mohó kuncsaftnak nincs elég türelme, bent az üzletben is rámutathat egy készleten levő Vacheronra – úgy 11 millió forintot kell majd otthagynia érte.  (A közkeletű megítélés szerint a Vacheron a Patek Philip mellett a legnagyobb presztizsű és legelegánsabb márka Európában – és persze egyben a legdrágább is. A Patek Philip-nek azonban nincsen magyarországi üzlete, vagy képviselője – a még mohóbbaknak tehát Bécsig kell szaladniuk érte.)

Senki ne gondolja azonban, hogy a 11 millió egyetlen karóráért túl borsos ár Magyarországon! A szóbanforgó  boltban a közelmúltban például két negyvenmilliós Vacheront is eladtak. Hogy magyar volt-e a vásárló, azt nem tudni. A luxusórás szakmában alapkövetelmény a diszkréció, a vásárlók kiléte hétpecsétes titok. (A titoktartás úgy tűnik, gyárilag bele van programozva mindenkibe, aki svájci, svájciakkal vagy svájci termékekkel dolgozik.....) Annyi azért sikerült megtudni, hogy az üzlet magyar nyelven kötetett.....:)

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr222192796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása