Rolex a Mariana-árok fenekén

2012.03.26. 11:33

Ez az az óra, amely ma James Cameronnal együtt megjárta az óceán legmélyebb pontját - 11 ezer méter mélyre merült. Ilyen mélységben nemhogy óra, még ember se nagyon járt eddig. A Rolex Deepsea Challenge - tekintettel a világ legmélyebb pontján uralkodó különleges körülményekre - külön erre az expedícióra, a híres filmrendező számára készült. Az első hírek szerint mindketten ép bőrrel megúszták a kalandot. Minden bizonnyal hallunk még róluk.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr914340096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.28. 23:03:40

Ennek az órának a használati értéke erősen kétséges (mint ahogy a normás SDDS modellé is). Látható, hogy a tengeralattjárón kívül helyezték el (nyilván, hiszen ilyen mélységben lehetetlen a búvárkodás), ráadásul külső fényforrás mellett láthatatlan. Szóval az egész egy reklámfogás, de valahogy nekem nem hozza vissza a pionírok hangulatát, mint pl. Edmund Hillary: 1.1.1.4/bmi/elitechoice.org/wp-content/uploads/2010/10/edmund-hilary-rolex-watch.jpg Az ő esetében az órának volt valós szerepe, a Mariana árokban azonban csak egy díszlet volt.
süti beállítások módosítása