Pirul az orcám, de nekem mindeddig új volt, hogy létezik pulzusmérő karóra!

Pedig akár szőkenős gondolati ívet követve is eljuthattam volna idáig: karóra – csukló – pulzus ... pofonegyszerű. De nem, én most tudom meg, amikor a 20.század közepén „feltalált” klasszikus pulsometer emlékére az Eterna kibocsátja a Heritage Pulsometer Chronograph-ot. Bár ez méretben  és technológiában természetesen már a jövőbe tekint (pazar képzavar!), kinézete alapvetően ugyanaz a különös kék és zöld színekkel a számlapján. A pulsometer egyébként majd akkor jusson az eszünkbe, amikor egészségügyi dolgozó (orvos, nővér stb) ismerősök/rokonok karácsonyi meglepetésén (paraszolvenciáján?) tipródunk. Hasznos ajándék lehet a gyengélkedő rokonnak is, de legyünk körültekintőek: a Heritage Pulsometer nem olcsó (úgy négyezer svájci frank) és tartós darab, fontos szempont tehát: tudja-e majd kellő ideig élvezni új gazdája. Mivel vízálló, akár búvárok is jól használhatják: így szinte azonnal értesülhetnek az esetleges szívleállásról.

De viccen túl: az eredeti ős-pulsometer 1942-ben látott napvilágot, ezért a limitált szériás Heritage-ből 1942 darab készül.

Szerkezete egyébként Swiss ETA 2894-2 automatic, tehát időmérőként is figyelemre méltó. Ha valakit esetleg ez is érdekel....

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr472277034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása