Na, mi ez?

(Nem, nem talált!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez itt egy óraforgató és -tároló vitrin.

 


Nem látszik rajta, az tény. Egyszerű – bár nem olcsó – íróasztalnak tűnik.

Kérem, a kuncsaft szava parancs: annak (is) használható. De ha így nézzük, máris világosabb a kép.

 


Amit ott felül, az asztallap tetején két oldalt látunk – az az óraforgató. Vagyis egy szerkezet, amely az automata órákat folyamatosan mozgásban tartja („felhúzza”), hogy meg ne álljanak. Mert ha megállnak, akkor mozgatni kell majd őket, hogy újra járni kezdjenek.... Vagyis mozgatni kell őket, nehogy mozgatni kelljen őket .. . hagyjuk. Egy szó, mint száz: a vak is láthatja, hogy nagy szükség van rá.

Hát, még ha a „vitrint” megnézzük. És ... (dobpergés) ... tessssék!

 

A fiókok egy (minden bizonnyal megszállott) órarajongó gyűjteményét rejtik.

És ezzel teljes egészében meg is ismerkedtünk Erwin Sattler mester pompás alkotásával, az órarajongók íróasztalával. Rossz(blogger)nyelvek szerint piszkosul drága darab, bár az árát senki sem tudja. Ám valószínűleg megalapozottan vélik annak. Miért lenne olcsó vagy csak mérsékelt árú? Akinek annyi órája van, hogy megtöltheti velük ezt a bútort, és annyi automatája, hogy külön gép kell a „felrázáshoz”, miért pont ezen spórolna?

És ugyan miért riasztaná el a tény, hogy ez az izé, se nem különösebben szép, se nem különösebben praktikus darab. Ellenben van számos még rejtett erénye (a már említettek mellett, persze). Például el lehet vele kápráztatni a vendégeket: a kandalló mellől lehet működtetni – egy gombnyomás a távirányítón, és előbújnak a forgatótornyok. Egy másik gombnyomás, és 16 kis égő fénybe borítja az egész építményt. (Ehhez a mutatványhoz az asztalt be kell dugni a konnektorba – szakszerűen: áram alá kell helyezni. ) Egyébként minkét torony rendelkezik USB-vel is, hogy a különböző óraforgatók igény szerint különböző tempóban is mozgathassanak, és ezt a gazda saját kezűleg állíthassa be.)

Nagy előnye még, hogy ha a tulaj távollétében netán nem kívánt vendég érkezne a házhoz, nem fog sokat törni-zúzni: minden értéket könnyen, gyorsan, egy helyen megtalál.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr712312218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása