Ami szép, az szép!

2010.12.21. 09:00


Gyémántos önarckép a számlapon

 

 

 

 

Ha némi hasonlóságot vélnek felfedezni a képen látható két arc között – az nem a véletlen műve. Mindkettő bizonyos Usher nevű hiphopos fazon arcmása: az egyik fotón, a másik gyémánton. Sajnos, megint nem tudtam megállni, hogy kihagyjak egy gusztusos bulvárt!

 

 

Szóval, ez az Usher nevű alak azt a feladatot adta a Tiret amerikai luxusóra és ékszercégnek, hogy készítsen egy olyan órát, amiből egyetlen egy példány van a világon. És hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hogy az az egy az ővé, a számlapra a saját arcmását rakatta ki gyémántból.

 

Összesen 10 karátnyi gyémánt, 1106 darab ékkő fért fel a kistányérnyi karórára. A tok két Swiss ETA kronográfot foglal magában, így aztán két helyen is mutatja az időt. Magának a kronográfnak adott esetben gyakorlati haszna persze nincs, de ez nem is számít. A lényeg, hogy a  tulajdonos valahányszor csak az órájára néz, önmagát látja. (...vagy Denzel Washingtont, mert talán inkább rá hasonlít, nem?)

 

Álljon itt még néhány adat a dolog nagyszerűségéről: a kivételes remekművet nemrégiben láthatta a nagyközönség a londoni Természettudományi Múzeum gyémántkiállításán több ritkaságszámba menő ékszer mellett. A cég, amely készítette, kizárólag megrendelésre dolgozik, és csakis egyedi darabokat állít elő nagypénzű nagyegóknak. Ez itt, az USHER arccal például 250 ezer dollárjába fájt a művészúrnak.

 

Végül pedig engedtessék meg egy laikus megjegyzés a sok szakmai csúcstteljesítmény mellett: nem vitatom, ez is igen ronda darab, de ezért a pénzért két nejlonszatyornyi mégrondábbat kap az ember az isztambuli bazárban ....

(további ronda, de drága órák itt: http://www.tiretnewyork.com/index2.html)

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr852529584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása