Ez itt az OMEGA Hour Vision Blue, az OMEGA Hour Vision egy különleges verziója. Már maga az Hour Vision sem akármi: a szerkezetek szerelmesei nemcsak az óra hátoldalán, hanem az oldalán – kis zafírüveg „ablakokon” keresztül – figyelhetik a működést.

Így, ni:

Egyrészt.

Másrészt a Vision Blue jótékonysági céllal jött létre - a vakság elleni harc támogatására. Az Omega a bevételből legkevesebb egymillió dollárral támogatja a látáskárosodás ellen küzdő nagy nemzetközi alapítványt, az Orbis International-t. (FYI: A WHO adatai szerint a világon 45 millió vak ember él. 80 százalékuk látásvesztése megelőzhető lenne megfelelő táplálkozással illetve orvosi ellátással.)

 

És nem csak az Omega foglalkozik a problémával: íme, egy különleges találmány, a braille írásos óra.

 

 

A működése ezen a videón látható: http://www.kickstarter.com/projects/1294391907/haptica-braille-watch. És ugyanitt lehet adakozni is. A nagyszerű találmány ugyanis csak akkor juthat el a piacig, ha összejön a gyártáshoz szükséges 150 ezer dollár.....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr872678940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása