Még a nagy bázeli óravásár izgalmai között is feltűnést keltett egy különleges esemény a napokban: egy egyszerű, komplikációk nélküli, egyesegyedül az idő múlását mérni képes karóra több mint 700 ezer dollárért cserélt gazdát Genfben. Ez kérem, a jelenlegi erős forint mellett is több mint 130 millió HUF.  És a szerkezet nem tud semmi mást, csak a pillanatnyi időt mutatni!

Persze azért akinek ennyi pénze van, az valszeg nem lehet teljesen hülye (tudományosan ezt a kijelentést még nem támasztották alá, tehát pusztán megfigyelésen alapul), és a szóbanforgó óra  - persze, hogy Rolex. Mindössze hat példány van/volt belőle a világon. A számlapja a különleges: bizonyos Marguerite Koch készítette rekeszzománcból az 1950-es években. A kép Észak- és Dél-Amerika térképét ábrázolja, a színes kontinensek körül még színesebb madarak és halak zománcképével (..és létezik az az összeg, amiért még tetszik is.) A hölgyről annyit kell tudni, hogy annak idején a nagytekintélyű számlap manufaktúra, a Stern Frères üdvöskéje volt, és a Rolex mellett készített számlapokat a Vacheron Constantin-nek és a Patek Philippe-nek is. A Stern Frères könyvei bizonyítják, hogy a most gazdát cserélt Rolexből mindössze hat hasonló példány készült. Ilyen:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr252806511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása