A svájci óra válságálló – nem először halljuk.  De milyen máshogy hangzik, ha nem a luxusóra gyárak marketingesei, és az órák megszállottjai mondogatják! A világ egyik legtekintélyesebb üzleti napilapja, a The Wall Street Journal statisztikákból vonja le ezt a következtetést.  Igen: a gazdasági válság harmadik évében is tovább nőtt a svájci órák exportja – mindenhol a világon.

A májusi adatok azt mutatják, hogy általában több mint negyven százalékkal többet exportáltak, ami egyetlen év alatt 1,64 milliárd svájci frankot jelent.  Még olyan országokba is, mint a hosszabb ideje csőd szélén táncoló Görögország - itt nagyjából hat százalékkal több svájci óra kelt el.  Ennél erőteljesebb az emelkedés a szintén gyengélkedő Portugáliában (10%) és Spanyolországban (26%).  A toplistát természetesen Ázsia vezeti: Honkongban és Kínában változatlanul hatalmas - és nő - a kereslet a luxusórák iránt.

Általános jelenség, hogy leginkább az aranyórákat vették: 50 százalékkal több fogyott belőlük az elmúlt egy évben.  Különösen a 200 svájci frank alatti illetve a 3000 frank feletti árú órákat keresték,  az 1000-3000 közti árfekvésűeket nem nagyon.

A The Wall Street Journal szerint ezekből az adatokból egyértelműen kiolvasható, hogy a svájci óra nemcsak víz- és ütésálló, hanem válságálló is egyben...

Full Image

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr13016520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása