Ez itt a Van Cleef & Arpels “From the Earth to the Moon” fantázianevű luxusórája az Only Watch2011 jótékonysági árverésre. (az Only Watch-ról ld. egy sor korábbi posztban)
Mutatós darab, számlapján egy egész sci-fi űrjelenettel - jadekőből, achátból, meteroritból és zomácból.  De ha kigyönyörködte magát az ember, előbb utóbb felmerül a kérdés: „és ezt így hogy?”. Vagyis: hány óra van? Hagyjunk egy kis időt a gondolkodásra...


A megfejtés: a jobb oldalon látható kis űrhajó a lefelé növekvő számsoron mutatja a percek múlását. Amikor elért a 60-as számig, visszaugrik legfelülre, a nullához, és újrakezdi a hatvanperces túrát lefelé.
A bal oldalon a kis ezüst színű csillag mutatja az órák múlását – ez fölfelé tart, és amikor elérte a 12-es számot, visszaugrik az egyesre.  Az óramutató járásával ellentétes mozgásukat egy külön a Van Cleef & Arpels számára kifejlesztett modul teszi lehetővé.
.....................

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr83065297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása