Luxusóra fegyverrajongóknak

2011.08.25. 06:54

 Most a világ minden órás blogja ezzel foglakozik, tehát muszáj beszélni róla.  Érthető is, ha valami így néz ki.

 

Ez az Artya „Son of a Gun” luxusórája (egyetlen példány). Közelebbről megvizsgálva egyértelműnek látszik, hogy a készítő szó szerint értelmezte a címet: a Puska fia egy sor igazi fegyveralkatrészt magába foglal. Van benne hat darab hatmilliméteres Flobert golyó revolverszerű elrendezésben, a számlapján céltábla látható, még a szerkezetbe is bele van építve három lövedék....

 

Persze megrendelésre készült, valószínűleg egy tehetősebb fegyver- és óragyűjtőben merült fel a vágy, hogy szenvedélyei jellegzetes rekvizitumait egyetlen szerkezetbe összeolvassza. És meg is találta hozzá a legmegfelelőbb „játszótársat”: az Artya márka atyja és lelke, a zseninek tartott Yvan Arpa személyében, akinek ezzel a legújabb művével megint csak sikerült megmozgatni a luxusóra gyártás csendesebb vizeit. Sokak szerint ez már nem magas szintű órásmesterség, hanem művészet. Óraművészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr583176032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása