Parmigiani PF110 Parmigiani 114 Watch Features Telescopic Hands In Homage To Antique Timepiece

Ez még csak egy vázlat, és a rajzon első pillantásra nincs is semmi különleges. Talán csak annyi, hogy furák mutatók.  Azt beszélik, a Parmigiani új modellje talán az év vége felé, vagy a tavaszi bázeli vásáron lesz a nyilvánosság számára is kézzel fogható valóság. De persze a bennfentesek már most tudni vélik, hogy a márka egy 200 éves komplikációba készül új életet lehelni: (ismét) megoldják az ovális alakú órák problémáját, a kismutató-válságot.  Újrafelfedezik a teleszkópos mutatókat, amelyek attól függően nyúlnak vagy rövidülnek, hogy az ovális alakzatnak éppen melyik oldalán járnak, és hosszabb vagy rövidebb mutatókra van-e az adott pozícióban szükség.  Ha túl bonyolultnak tűnne a dolog, az teljes egészében az én hibám, mert nem az. Feltalálni sem kellett semmi újdonságot, ezen az 1800 körül készült Vardon & Stedman zsebórán már valami ilyesmi látható, bevallottan ez volt a múzsa.

Vardon and Stedmann pocket watch Parmigiani 114 Watch Features Telescopic Hands In Homage To Antique Timepiece

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új Parmigianiról bővebb információk még nincsenek, csak annyit tudni, hogy nemcsak a teleszkópos mutató ötletét viszi tovább, de látványban egyszerre igyekszik majd követni és megújítani a gyönyörű régi zsebóra jellemző vonásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr683263498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása