Úgy tűnik, nem kevés kém dolgozhat manapság a világban, és különösen jelentős számban sompolyoghatnak a Hublot fejlesztési laborjai körül (....vélhetően a pr-osok hatékony közreműködésével). Az elmúlt napokban ugyanis elárasztották a netet a kémvideók a legfrissebb Hublot szenzációról, az Antikytheráról.

A történet úgy 21 évszázaddal ezelőttről indul. Akkoriban találtak fel ugyanis a görögök egy olyan masinát, amely pontosan megmutatja, hogy néz majd ki az ég az eljövendő évtizedekben: mikor, hol áll majd a nap, a hold, mikor lesz fogyó hold, telihold vagy éppen napfogyatkozás. Sajnos azonban, a ketyere egyszer, egy hajóval együtt a tenger fenekére süllyedt. Jól el is feledkeztek róla a következő kétezer évre. Jó ideje előkerült ugyan a tenger mélyéről, a görögök azonban mostanában láthatóan más dolgokkal vannak elfoglalva. A svájciak biztos vártak, vártak, majd nekifogtak maguk, hogy kibogozzák a rejtélyt és létrehozzák a modernkori Antikytherát. (Nem, nem pr-sztoriról van szó, itt a bizonyíték: http://en.wikipedia.org/wiki/Antikythera_mechanism)

 

Az antik masináról már korábban is készültek másolatok, ez tehát nem lenne kunszt. A Hublot most azon fáradozik, hogy karórává kicsinyítse az eredetileg 20 centis szerkezet úgy, hogy összes funkciója megmaradjon. Szépen haladnak, ez látszik is a „kémvideón”:  https://www.youtube.com/watch?v=UpLcnAIpVRA&feature=player_embedded

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr833049733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása