Elég egy jól sikerült modell, és máris mindenki a márka feltámadásáról beszél. A Baume & Mercier  – mondják – remek órákat csinált a negyvenes-ötvenes-hatvanas években. Aztán valahogy kifulladt.  Most, a Capeland Flyback Chronogaph úgy tűnik, elhozta a megújulást. Ő az.

Jól láthatóan visszanyúltak a sikerkorszakig – az óra ugyanis egyértelműen magán viseli azoknak az időknek a hangulatát. Kicsit retro, de mégis modern, finoman elegáns, ugyanakkor férfiasan masszív. A sok különböző skála (telemeter, tachymeter, bi-compax kronográf) úgy fér meg egymással a számlapon, hogy közben nem zavaros, és jól olvasható. Az esztétikán túl az igazi ínyencek, a szerkezetek rajongói a zafírüveg hátlapon át szabadon mozizhatják a különböző komplikációk működését.

A hozzáértők két dologban egyetértenek: egyrészt, hogy a márka ezzel a teljesítménnyel ismét méltó helyére került, másrészt, hogy ennek a teljesítménynek kissé magas árat szabtak. A 7500 dollárt kicsit sokallják...

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr473447652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása