Szenzációs árverések a hét végén

 

Nagy dobásra készül az Antiquorum hétvégi (nov. 13-14.) árverésén a genfi Mandarin Oriental Hotelben: híres, nevezetes órákat küld kalapács alá, többek közt Sir Edmund Hillary-nak, a Mount Everest meghóditójának Rolex gyűjteményét. Sir Edmund volt az első hegymászó, aki feljutott a világ tetejére 1953-ban. Ritkaságszámba menő óráit most Lady Hillary dobja piacra, hogy miért, arról nem szól a fáma. De annyi biztos, nem egy „világlátott” darab is van köztük. A legrégebbi egy 1953-as Rolex Oyster Perpetual, amit a hegymászó az Everestről visszatérve Calcuttában kapott ajándékba.

Később ezt viselte a történelmi jelentőségű 1955-58-as antarktiszi expedíción is. Konzervatív várakozások szerint húszezer dollár körüli áron viszik majd el.

Ugyancsak Sir Edmund gyűjteményének jeles darabja az arany Rolex Oyster Perpetual Date, amellyel az Everest expedició 50 éves évfordulóján lepte meg magát a felfedező (és az aukción úgy tízezer dollár körüli összeget remélnek érte), valamint egy 1972-es Rolex Explorer I. és egy 1973-as Explorer II.

Csak tessék nézelődni, itt a katalógus: http://catalog.antiquorum.com/catalog_asta.html

És ha  netán nincs olyasmi az Antiquorum kínálatában, ami megfelelne némelyek úri ízlésének, nos, egy nappal később vasárnap, ugyancsak Genfben a Christie’s is ajánl izgalmas darabokat. Ami azt illeti, ők igazán nagyot készülnek kaszálni: jó 13 millió dolláros bevételre számítanak.  Hozzáértők szerint jó okkal, olyan csúcsdarabokat árvereznek el, mint ez a különleges rózsaarany Patek ritkaság 1953-ból. Csak ezért az egy darabért két és fél milliót remélnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr692432552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása