Azt hinné az ember, a Steinway egy zongora. Pontosabban nem egy, hanem több, vagyis egy zongora márka.

 


 

De nem így van. Egy ideje már luxusórákkal is foglalkoznak. Persze nem tértek át az óragyártásra, valószínűleg csak egy kis mellékesre gyúrnak. Nem is saját a szerkezet, minden bizonnyal az óragyárás  valamelyik Steinway-je készíti (de nem tudom, melyik cég).

A legújabb Steinway óra mindenesetre elég nagy feltűnést keltett órarajongói körökben: meglehetősen szoros kapcsolatban áll a zenéléssel. A The Seconde Metronomique karóra számlapján ugyanis egy kis metronóm (is) van: egy kis mutató billeg jobbra balra, és üti a másodperceket.

 

 

 

Stílusos ötlet egy hangszergyártó cégtől! És persze a kidolgozás sem akármilyen: a gilosált arany számlapon két finoman gravírozott lant gyönyörködteti a szemet.

300 példány készül belőle 100-100 darab 18 karátos vörös, sárga illetve fehér aranyból.

 

De ez még semmi! Uraim, a Steinway összeboltolt egy másik nagy luxuscéggel, a BMW-vel is. (Promóciós céllal persze, nagyon derék, de ezt most ugorjuk. Akit érdekel, a neten megtalálja.)

A végeredmény gyönyörű. Nagyjából ennyi futja a női szemlélő saját erejéből, a  következőket tehát egy külföldi autóslapról lopom. Szóval,  a BMW Individual részlege a 7-es limuzin alapján készíti a különleges, Steinway & Sons felirattal ellátott modelleket. A zongorások munkája főleg az utastérben mutatkozik meg: pazar a bőrkárpit, arany Steinway & Sons logók a megfelelő helyeken, számtalan kényelmi felszerelés, csillogó-villogó zongoralakkozott fa elemek.

Vagyis (akkor már lopok ide egy poént is): „a normál és a Steinway & Sons kivitelű 7-esek között most tényleg zongorázni lehet a különbséget”.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr412456332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.18. 16:16:13

naés? Azt hinné az ember, a Harley Davidson egy motormárka. Aztán nekem itt ketyeg egy Harley Davidson a csuklómon.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2010.11.18. 22:45:14

Hát egy rövid fajta azért elférne a nappalimban (mármint a zongora), azért remélhetőleg nem állnak át teljesen óragyártásra
süti beállítások módosítása