Zenith Christophe Colomb - avagy a „double bubble”

 

 

 

 

Ez itt a „double bubble” , a  Zenith Kolombusz Kristófról elnevezett újdonsága (a szóvicc nem saját... sajnos) A 6 óránál látható üvegbuborék – amely elöl is, hátul is kiemelkedik az óratest felszínéből -  a tourbillon szerkezet „háza”. Egy apró üveggömb, amelyben pici tengelyen mozog a szerkezet. A cél: bármi történjék is, bárhogy mozogjon is maga az óra, a tourbillon mindig vízszintben legyen. Így kiküszöbölhető a gavitáció hatása, vagyis az óra megkérdőjelezhetetlen pontossággal mutatja az időt.

Valószínűleg ugyanezt a célt szolgálja az is, hogy a tourbillon szerkezet a szokásos 50 alkatrész helyett itt 166 aprócska elemből áll. Ezek működését, mozgását lehet mozizni elölről és hátulról az üvegbuborékon át. Bár a látvány valószínűleg keveseknek adatik majd meg: egyrészt a Double Bubble-ből mindössze 25 darab készült,  másrészt ezt a párat is  több mint 200 ezer dollárért kínálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr372480806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása