Ha Cartier, akkor ékszer. Az igazi hozzáértők – ha fáj, ha nem -  a Cartier óráit inkább ékszernek tekintették. Mindeddig. Most azonban megtörni látszik a jég: az astrotourbillon ugyanis meglehetősen nagy érdeklődést kelt órarajongói körökben. A cég évek kemény munkájával saját szerkezetet fejlesztett, nem is akármilyet. Még a technikai szenzációk napi áradatában is sikerült egyedülálló eredménnyel előállni: az astrotourbillon három dimenzióssá teszi a tourbillon szerkezetet. Így ni:

 

Vagyis a tourbillon nem pusztán a számlap egy kis "ablakán"  át látható, hanem ő maga körbe jár a számlapon. Egy perc alatt teszi meg az utat,  ezért aztán  másodállásban  a másodperc mutatói feladatkört is ellátja.  A szerkezetet már tavaly bemutatták a nagyközönségnek,  (értsd.: a hozzáértő, ínyenc és nem utolsó sorban nagyon gazdag órarajongók táborának),  ám most elkészült az új dizájn:  az astrotourbillon míves titánium tokba került. Ilyenbe: 

 

 

 Most akkor ki-ki döntse el magának, óra-e vagy ékszer....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr552521288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.02.23. 08:39:42

Tisztelt Blogtulajdonos!

Gyönyörű órákról írsz! Hiánypótló a blog. Én sajnos nem igazán látom át ezeknek az automata óráknak a működését (előttem nem világos a turbillon, stb fogalma), erről írnál majd valamikor?

További jó munkát!

Tisztelettel,

dr. Székely András
süti beállítások módosítása