Idén 190 éve találták fel a kronográfot. Nem ma volt, az tény, de azért valószínűleg keveseknek remeg meg a keze a hír hallatán.

 

Hacsak nem a Montblanc-nál. Az is tény ugyanis, hogy a cég 10 legkelendőbb órájából kilenc kronográf. Magyarul, ha van egy kis eszük, most nagyon ünnepelnek (vö: meglovagolják a pr lehetőséget). És van. A januári genfi óra vásáron máris két vadiúj Montblanc kronográf keltett feltűnést. Az egyik - a Nicolas Rieussec Chronograph Anniversary Edition - külön erre az alkalomra készült. De persze egy 190 éves találmányt mindig lehet fejleszteni. Az újdonság ez esetben a mozgó és statikus alkatrészek viszonyában rejlik: a perc és a másodpercmutatók mozdulatlanok, a mögöttük látható számlap forog, így mutatják az időt. A dátum kijelző hasonlóképpen. (Kapható: természetesen limitált példányban, sárga, rózsa aranyból illetve platinából, majd valamikor...)

A másik Montblanc szenzáció a Villeret 1858 – Tourbillon Bi-Cyclindric, melynek tourbillon tokjában két, egymásba csúsztatott spirál található: egymás ellen dolgoznak, hogy kiegyenlítsék az erőket. És persze az időt sem úgy mutatják, ahogy hétköznapi időmérőéknél szokás: a mutatók nem a középpontban vannak rögzítve, hanem két gyűrű peremén, amelyek a számlappal forognak, és tanúsítják az idő múlását. Látványnak sem akármi (de persze 220- 230 ezer euróért...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr742629822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nightrain · http://skypesuli.hu 2011.02.05. 10:46:09

Gyönyörűek ezek az órák...
süti beállítások módosítása