Megérkeztünk a Marsra

Hát, megvolt. A nagy csinnadrattával beharangozott bázeli webközvetítés (http://toronyoralanccal.blog.hu/2011/03/21/webkozvetites_bazelbol_a_tag_heuer_lerantja_a_leplet) nem okozott csalódást a TAG Heuer rajongóinak. Világszerte ki tudja, hányan követték figyelemmel tegnap este a titokzatos új koncepció órát bemutató nemzetközi sajtótájékoztatót.

A TAG Heuer MIKROTIMER Flying 1000 Concept kronográf az első értékelések szerint megérte a várakozást: az óra ezredmásodpercnyi pontossággal képes mérni az időt. Erre még nem volt példa. A szerkezet legkisebb mutatója (a kis számlapon) egy másodperc alatt tízszer fordul körbe! A századmásodperceket a nagy számlap egyik külső ívén lévő skáláról lehet leolvasni, és így tovább - a dolog szinte magától értetődik. Vagyis egyetlen szempillantás alatt, különösebb erőfeszítés nélkül mérhető az idő ezredmásodpercnyi pontossággal. Annyi biztos, hogy valóságos csodáról van szó, a technikai részletek és egyéb finomságok  ízlelgetéséhez és megemésztéséhez azonban még idő kell.

Úgy tűnik, Jean Christophe Babin, a TAG Heuer vezérigazgatója nem túlzott, amikor télen Genfben azt mondta, az új koncepció óra technológiai jelentősége körülbelül akkora az óraiparban, mint az űrkutatásban a Marsra szállásé. Ráadásul - engedtessék meg egy apró női megjegyzés – még széép is...


A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr772767259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása