Nem tudni, milyen adatokra alapozva ugyan, de igen gusztusosat pletykálkodik a Business Insider az orosz oligarchák luxusóra viseleti szokásairól. Most, hogy a forrástól tapintatosan elhatárolódtunk, azonnal nézzük is meg, mit ásott elő a bulvárhomokozóból a szóban forgó orgánum moszkvai tudósítója.

A Rolex, minden üzleti sikerek szimbóluma Moszkvában is tarolt. Igenám, de ha túl sok gazdagember túl sok Rolexet hord, akkor mi benne a pláne?! Ha minden milliárdos buliban ugyanaz villog a nagyhatalmú csuklókon – az jobb körökben zsenánt, bárki beláthatja... Az érintettek be is látták, és rendesen körülnéztek a piacon.

Vannak persze, akik lassabban mozdulnak rá az igazán exkluzívra, – mint például a gazdagok világranglistáján is előkelő helyet elfoglaló Roman Abramovics, - és ragaszkodnak régi Rolexükhöz. Ő, úgy tűnik, nem akarja bizonyítani, hogy vitte valamire. A törekvőbbek azonban, köztük a kifinomult, deklaráltan nem újgazdag oroszoknak szóló Sznob magazin tulajdonosa, Mihail Prokhorov, egy ambícióinak megfelelő igazán exkluzív, Pierre Kunz Red Gold Tourbillon-t visel. Valami ilyesmi lehet, a hírek szerint 140 ezer dollár körüli áron.

 

 

Ezzel vezeti is árlistát. Kirill moszkvai pátriárka ízlésével sincsenek gondok: egy 30 ezres Breguet-je van. Dmitrij Medvegyev elnök egy Franck Mullert hord sovány 18 ezerért, Putyin pedig egy hatvanezres Patek Phillippe-et.

Mivel vélhetően nincs igény egyesével dokumentálni, az orosz elitben konkrétan ki, mivel véli legjobban kifejezni önmagát, íme, egy gyors összegzés: a negyvenfős élvonalban 6 Patek, 5 Breguet, 5 Rolex, 3 Ulysse Nardin, némi Breitling, Omega, Rado, Longines és Panerai látható.

A Poljot és a Vosztok a múlté.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr592880443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása