Nem, nem vicces fotóshopról van szó. A dolog komoly, ez tényleg egy JLC Reverso. Hivatalosan a Jaeger-LeCoultre Reverso by Zep Watch néven van anyakönyvezve. A Zep egy svájci rajzfilmes „művészneve”. Humoros képregényeket és hasonlókat rajzol (...bármilyen idegenül is hangozzék , hogy egy mondatban említjük a  „Svájc” és a „humor” szavakat... )

Ezt a svájci Gusztávot ő kreálta. Jópofa, de nem annyira, hogy egy luxusóra tulajdonosának folyton őt kellene néznie. Ha közelebbről megvizsgáljuk a fenti fotót, fent, a jobb oldalon látható egy apró tárcsaszerűség:  ez arra szolgál, hogy egy kis aranyfüggönnyel eltakarja a rajzfilm jelenetet , ha a  gazdinak néha igénye támadna arra, hogy a környezete komolyan vegye.

 

 

Maga az óra egyébként a szokásos JLC minőség, 18 karátos rózsaarany tok, a zománcozott számlap valóságos művészi munka... innen nézve, egész jól néz ki.


Sokat persze nem nézegethetjük, mert bár a Zep a Reverso 80 éves évfordulójára készült sorozat egyik darabja, csak egyetlen példány készült belőle. Ezt pedig november végén, a párizsi aukción egy perc alatt elárverezik majd....


A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr533247932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása