Van egy cég Kaliforniában (a TOMS shoes), amely minden egyes megvásárolt cipője után egy ugyanolyat a harmadik világ rászorulóinak adományoz. Szép gondolat, praktikus, strapabíró, olcsó cipőkkel  van is értelme a dolognak, és reklámnak sem rossz.

De óra? Minek?! Pedig azt mondják, igenis nagyon kell: az orvosoknak.  Persze nem olyan drága és finom darabok, milyeneket a világ szerencsésebb felén hordanak az öltönyös doktor urak. Arrafelé olyanra van szükség, mint a TOMS shoes: ami strapabíró, praktikus, olcsó és elnyűhetetlen. Mert ha belegondolunk, az időmérő egy egészségügyi dolgozó számára vitathatatlanul munkaeszköz, adott esetben akár még életet is menthet.  A fejlődő világ távoli csücskeiben pedig egyáltalán nem természetes, hogy mindenkinek van egy a karján. Az óra – bármilyen minőségű is –sok helyütt luxuscikk.

A Human Time Project (humantimeproject.com) a cipős megoldást vezeti be. Minden alkalommal, amikor elkel egy az órájukból, a cég egy nemzetközi segélyszervezeten keresztül távoli, elmaradottabb infrastruktúrájú földrészek orvosainak adományoz egy másikat. Egy ilyen egyszerű, mindent kibíró, elnyűhetetlen darabot. 

Az óra egyébként 95 dollárba kerül, és  december közepétől lehet majd megvásárolni vagy megrendelni.

(Vagyis még el sem indult a projekt, a fórumok máris vitáktól zengenek mondván, egész valójában nem más, mint olcsó marketingfogás. Hiszen száz dollárért akár egy féltucat masszív Casio kvarcórát postázhatna a harmadik világ orvosainak, aki igazán segíteni akar...  Csakhogy: ismer valaki olyat, aki ezt megtette?)

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr963335766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása