....ebben egyetértenek stylistok
és szakemberek

 

Olvasom egy férfiaknak szóló angol nyelvű stílus blogon (...miért, miért?! arra jártam!), miket írnak a különböző stílusguruk arról, mit visel, csinál, eszik, szórakozik, vezet ...stb a magára adó férfi. Na, mondom magamban, nézzük, mit tesznek le az asztalra óra ügyben!  Rá is akadtam néhány ütős és nélkülözhetetlen tanácsra, köztük egy igazi gyöngyszemre, ami nélkül férfi nem élhet.

Továbbadom (amúgy sem látnám sok hasznát).

A kérdés, amire a stílusszakértő reagált, úgy szólt, hogy melyik luxusóra márka felel meg minden elképzelhető célnak? Van-e olyan, ami egyaránt jó minden alkalomra: szmokinghoz egy bálon, jobb öltönyhöz egy tárgyaláson, és izompólóhoz (hm!) egy konditeremben...

A stylist első két helyen - mi sem természetesebb - két Rolex modellt ajánl, amin egyetlen (szőke) nő sem lepődik meg. Különösen mert a hivatkozott érvek között – a szerkezet és a dizájn vitathatatlan nagyszerűsége mellett, persze  -  szerepel, hogy ezeket a modelleket olyan fazonok viselik mint Brad Pitt, Robert Redford és Steve McQueen. Hacsakúgynem. A harmadik ajánlott óra azonban már olyasmi, amit a stylistok (fogorvosok, orvosok, stb) 98 százaléka mellett a hozzáértő szakemberek és órarajongók 100 százaléka is támogat. A vélemények nem oszlanak meg. A komoly szaklapokban csak szuperlatívuszokban emlegetik. Rajongói tábora nagy és gyarapszik. Ez az IWC Portuguese. (Nem mellesleg itt, Budapesten egy Kristóf téri boltban is láttam elerőtlenedett férfiakat vágyakozó tekintettel  Portuguesereket nézegetni....)

 

Körbenéztem a szakirodalomban, mértékadó ítészek ilyeneket írnak róla: ...minden luxusórák esszenciája.... hét évtizedes evolúció eredménye, amely kiállta minden idők próbáját....... kifogástalanul egyesíti a luxusóra készítés minden tapasztalatát kiegészítve a modern technológia és dizájn eredményeivel..... a mesterségbeli tudás sűrítménye...... a luxusórák Rolls Royce-a.... időtlenül tökéletes...... tartós és értékőrző, a megkérdőjelezhetetlen minőség..... a modern és a klasszikus példátlanul sikeres ötvözete...meg ilyenek.

Ellenérv, valaki?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr312654078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazi programozó 2011.02.11. 16:47:46

Szép darab. De nem cserélném le egy A.Lange&Söhne darabra, a konditeremben pedig levenném. Az izomagyaknak úgyse lehet megmagyarázni egy mechanikus szerkezet szépségeit.
süti beállítások módosítása