Vacheron Constantin Vladimir watch 3 Vacheron Constantin Vladimir Custom Watch

Ezt a gyönyörű, rendelésre készült, különleges Vacheront Constantin-t nem a készítője nevezte el, ahogy az lenni szokott, hanem a gazdája, Vladimir. Ha valaki el tudja érni, hogy a világ legdrágább és legtekintélyesebb luxusóra készítője külön az ő számára, az ő saját elképzelései alapján csináljon egy speciális, egyedi darabot, a mindenkori legkomplexebb Vacheront (és ki is tudja fizetni), az teljes joggal tarthat igényt a keresztapaságra is. A névből ítélve orosz az illető, az látványból megállapítható, hogy makulátlanul jó az ízlése, a komplikációkból, hogy ért az órákhoz és a minőséghez, az árból pedig az, hogy disznógazdag.

Az óra árát természetesen nem tudjuk, hisz forgalomban nincs, csak a szóban forgó Vladimir széfjében. De hozzáértők – ismerve a Vacheron piaci pozícióját, presztízsét és árképzését, teljes biztonsággal állítják, hogy ez a darab rendesen millió felett fájhatott a derék Vladimirnak.

A megrendelés és az elvárás szemmel láthatóan az volt, hogy a Vacheron készítse el a világ legkomplexebb óráját.  A fejlesztés alapjául a 2005-ben bemutatott exkluzív szuperórát, a Tour de I'lle-t vették, ami már eleve korlátozott példányszámban készült. Ebből jött létre ez a mégszuperebb ... ha létezik ilyen szó.

Vacheron Constantin Tour de lIle Vacheron Constantin Vladimir Custom Watch

Az eredeti  óra kiegészült egy sor elemmel: a Vladimir szerkezete 900 alkatrészből áll. A mechanikus Tour de I'lle komplikációin túl azt is mutatja például, hogy az év hányadik hetében járunk. Természetesen tud mindent, amit az ős, vagyis mutatja, az órát, percet, a másodpercet a tourbillonon, a járástartalékot, a holdfázist, a második időzónát, van benne öröknaptár, napkelte/napnyugta, percütő, csillagtérkép... kihagytam valamit? A (természetesen arany) keretre még a kínai csillagjegyek szimbólumai is rá vannak vésve.

Vacheron Constantin Vladimir watch 2 Vacheron Constantin Vladimir Custom Watch

A Vacheron tájékoztatása szerint ezen az egyetlen órán húsz szakértőjük dolgozott. Meg is látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr833527474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.08. 17:52:45

A kínai horoszkóp-állatokat túlzásnak érzem. A szép, tükörfényes tok sokkal elegánsabb lenne. A második képen ez jól látszik is.

"a világ legdrágább és legtekintélyesebb luxusóra készítője"
Hm, számomra ez a Patek Philippe, de a Vacheron Constantin sincs sokkal lemaradva.

Igazi programozó 2012.01.09. 13:59:10

Most akkor hogy is hívják az órát? És melyiket? Mert az illusztrációkban kétfélét mutattál...
süti beállítások módosítása