Luxusyachtra - luxusórában

2010.07.04. 18:39

Csak ínyenceknek

 

Egy magára valamit is adó úr, ha yachtjára száll, yachtórát csatol a csuklójára. Mi mást?

A huszas évek klasszikus yachtjához a huszas évek klasszikus óráját, naná.  Csakhogy az 1920-as években készült szerkezetekre nem nagyon bízhatná rá magát a mai hajós: pontosságuk tapintatosan fogalmazva is hagy maga után némi kivánnivalót. Ha tehát emberünket valamelyik kikötőben mondjuk, ebédre várják, nincs rá garancia, hogy nem vacsorára fut be....ha egy eredeti, korabeli órára támaszkodik.

 

A híres Runabout (a yacht) azonban jól bírja magát, szinte kortalan. Hatvan-hetven évet is letagadhatna.... (Persze a kora amúgy sem számít – egy legendának!) Még fellelhető példányai mit sem vesztettek régi fényűkből és fiatalos mozgékonyságukból – mind a mai napig  káprázatos seregszemlét tartanak időnként a  genfi tavon. A svájci Societé Nautique de Genève “Hélice Classique” yacht találkozója páratlan látványosság – illetve most már nem páratlan. Mert lett egy méltó vetélytársa kifinomult vonalvezetésű hajónak: a Frederique Constant Runabout karórája.

 

Az első kettőt még tavaly mutatta be a világhírű svájci luxusóragyár, a siker azonban kikövetelte az újabb szériát: idén 3 újabb  darabot hozott ki – mindegyiket korlátozott példányszámban. Mostmár tehát a hajósoknak – éppúgy mint a pilótáknak, vagy a búvároknak – saját, dizájnolt luxusórája van. Ráaadásul minden egyes kis műremek –  ritkasághoz illően – az eredti yacht kézműves kidolgozását idéző ajándék fadobozban “érkezik”, a hajó valósághű modelljével együtt. Készül mindössze 1888 példányban – csak ínyenceknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr462129187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása