Blancpain Grade Decoration Watch 2 Blancpain Villeret Grande Decoration Watch

Szép óra, és fehér zománcos számlappal (ld később) talán még szebb. Ez a Blancpain Villeret Grande Decoration.

Vékony, de hatalmas (4,5 cm átmérő), a márka jellegzetes mutatóival. Egyszerű, de elegáns... szmokinghoz való, finom férfikézre.

De innen nézve csak egy "jó test"

Viszont a hátoldala!

 Blancpain Grande Decoration china Blancpain Villeret Grande Decoration Watch

 

 

Hátul, diszkréten elrejtve - buli van. Ráadásul minden egyes példányba más-más buli. Ebbe itt jól láthatóan a kínai Nagy Fal látképét vésték bele.

A Blancpain tervei szerint minden darabból egyetlen példány készül majd, még nem tudni, összesen mennyi. Valószínűleg nem sok, mert csak 2011 végéig dolgoznak ezeken a modelleken, és egy-egy óra elkészítéséhez idő kell. Bár... ki tudja. Tavaly a bázeli órakiállítás Blancpain standjánál  félórát bámultam lélegzet visszafojtva egy kivetítőn a cég vésnökének munkáját: siklott az anyagon, nem habozott, nem állt meg a keze egy szempillantásnyira sem - boszorkányos gyorsasággal írta bele az anyagba a legapróbb részleteket, akár egy levél picurka erezetét is. És akkor még nem is tudtuk, hogy amit a nézősereg megbabonázva figyelt, sokszoros nagyítás. A véső, amely olyan biztosan siklott az aranyban, akkora, mint egy nagyobb varrótű, a dombormű pedig valójában egy tízforintosnyi óratestre készült. A sima fémlapocskán a bámuló szemek előtt egyik percről a másikra bontakozott ki egy egész városnyi panoráma - szabad szemmel csak néhány araszról felismerhetően. 

 A Villeret Grande Decoration-ből - akárhányan rendeljenek is saját, testre szabott példányt -  biztos, nem sok darab kerül a piacra. Egyet-egyet kapnak majd a nagy Blancpain butikok svájci, japán vagy franciaországi tájképet ábrázoló képeslappal a hátoldalán - vélhetően ahonnan a leendő gazdáját remélik. Ha valaki beleszeretne, de kiszalad a határidőből, az úgy járt. 

blancpain villeret only watch 2011 Blancpain Villeret Grande Decoration Watch

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr173345379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása