A Cartier gyémánt párduca

2011.12.06. 17:17

A múltkor nagy lelkesen lelepleztem a Cartier újdonságát, amellyel a januári genfi óravásáron készül előrukkolni (léink). Most már tudjuk, hogy csak az egyiket. A másikkal most álltak elő. Ez a Cartier Masse Secrete Panther Decor, és így néz ki.


Igényes, drága játékszer - gondolhatja a felületes szemlélő, - finom ékszerészmunka, értékes darab. Ez mind így van, ugyanakkor ez egy igen komplikált óramű is egyben. Az automata szerkezetet ugyanis megfordították, itt az óra számlapján "látható" és mozog a súlya. Ezen a képen jobban látszik:
Cartier Masse Secrete Panther Decor, oscillating weight in motion
Igen, a párduc az. Ahogy az óra mozog a gazdája kezével, a súly kileng, fel-alá csúszkál a keret belső vonalát követve. Maga a tok persze - ahogy egy Cartier-hez illik - ródiumozott fehér arany 644 kerek gyémánttal borítva. Ez összesen 6,8 karátnyi súlyú briliáns. A párduc hasonlóképp. A pontos számokat itt nem tudom, akinek
van kedve, ezen a szép nagy fotón leszámolgathatja...

Cartier Masse Secrete Panther Decor, view from the side

A bejegyzés trackback címe:

https://toronyoralanccal.blog.hu/api/trackback/id/tr63443449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása